成考热线:
400-869-6989

2021年山东成人高考高升本英语模拟试题(3)

文章来源:山东成考网2021-06-30 16:29:39 学习交流群+ 加入 微信公众号+ 关注

  三、完型填空

  Robert Edwards was blinded in a traffic accident. He was also a little deaf _21_ old age. Last week, he was taking a walk near his home when a thunderstorm came. He hid _22_ the storm under a big tree and was struck by lightning. He was knocked _23_ the ground and woke up some 20 minutes _24_, lying face down in water in water below a tree. He went into the house and lay down in bed. A short time later, he awoke; his legs felt _25_ and he was trembling, but, when he opened his eyes, he could see the clock across the room fading in and out in front of him. When his wife entered, he _26_ her for the first time in nine years. Doctors _27_ that he had regained his sight and hearing obviously from the flash of lightning, but they were unable to explain that. The only _28_ explanation offered by one doctor was that, _29_ Edwards lost his sight as a result of trauma in a terrible accident, perhaps the only way it could be restored was by _30_ trauma.

  21.A. because B. because of C. as D. since

  22.A. from B. away C. against D. contrary

  23.A. at B. in C. to D. on

  24.A. late B. soon C. later D. after

  25.A. dying B. dead C. die D. being died

  26.A. saw B. watched C. noticed D. examined

  27.A. say B. thought over C. made sure D. agreed to

  28.A. possibly B. possible C. probably D. mainly

  29.A. although B. because of C. even though D. since

  30.A. others B. other C. another D. one other

  参考答案:

  21.B 22.A 23.D 24.C 25.B

  26.A 27.C 28.B 29.D 30.C

  参考译文:

  罗伯特·爱德华兹在一次交通事故中失明了。他因年老而耳聋。上周,他正在家附近散步,这时雷雨来了。他躲在一棵大树下躲避暴风雨,被闪电击中了。他被敲倒在地上,大约20分钟后醒来,躺在树下的水里,面朝下。他走进屋子躺在床上。过了一会儿,他醒了,他的腿感觉到死了,他在发抖,但是,当他睁开眼睛时,他能看到整个房间的时钟在他面前慢慢地消失。当他妻子进来时,他九年来第1次见到她。医生们确信他从闪电中恢复了视力和听力,但他们无法解释。一位医生提供的解释是,由于爱德华兹在一次可怕的事故中因外伤而失明,也许能恢复的方法是另一次创伤。


版权保护: 本文由 山东成考网提供,转载请保留链接: https://www.chengkaoeol.com/gsb/4960.html