成考热线:
400-869-6989

2017年山东成人高考高起专英语真题及答案

文章来源:山东成考网2021-07-23 16:15:31 学习交流群+ 加入 微信公众号+ 关注

  【导读】相信有很多小伙伴在备考成人高考之前都很想了解往年的考试题目难不难,都考哪些内容等,特此小编给大家整理了一份“2017年山东成人高考高起专英语真题及答案”给大家作参考。如果大家对成人高考还有什么不明白的也可以关注我们山东成考网。

  本试卷分第I卷 (选择题 ) 和第Ⅱ 卷(非选择题 )两部分。满分 150 分。考试时间 120 分钟。

  第I 卷(选择题,共 105 分)

  一、语音知识 : 共 5 小题 ;每题 1.5 分,共 7.5 分。在下列每组单词中。有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

  1. A. handsome    B.candle    C.distance    D. land

  2. A. meat    B. ready    C. heat    D. seat

  3. A. bottom    B. colou    C. Monday    D. ton

  4. A. billion    B. lab    C. table    D. comb

  5. A. tooth    B. month    C. father    D. method

  二、词汇与语法知识:共 15 小题;每题 1.5 分,共 22.5 分。从每小题的四个选择项中,选出更佳的一项。

  6.Johnson will phone his mother as soon as he in Kunming.

  A. arrived B. arrives C. will arrive D. iS arriving 7.The young policeman asked her name was.

  A. when B. who C. why D. what

  3. This song is very with young people.

  A. pleasant B. popular C. favourite D. beautiful

  9. The family at a small hotel for the night.

  A. put up B. went up C. got up D. jumped up

  10. “ We c'at ngo out jin this weather. ” said Booub,of the window.

  A. to have looked B. looked C. looking D. to look 11.-Let'S go to the concert tonight. Mary.

  -Sorry.I .I have to help my mom with the housework.

  A. needn't B. can't C. mustn't D. shouldn't

  12.I chose this coat in the end because ones were all too expensive.

  A. the others B. another C. others D. the other 13.We got to the cinema late the heavy taffic.

  A. because of B.instead of C. according to D. except for

  14. David has decided football at the end of this season.

  A. give up B. giving up C. to give up D.having given up 15.Clearly, object of the game is to improve children's math skills.

  A. 不填 ;the B. an;the C.不填 ;不填 D. the; 不填

  16. arriving home she found her old friend alrendy there.

  A.On B. For C.By D. With

  17. He says he has the T-shirt, I've never seed him wear it.

  A. after B. since C. although D.if

  18. When Anna the room,a group of young men were talking eagerly round the table.

  A. enters B. has entered C. was entering D. entered

  19. -Do you mind if I open the window?

  A. Yes ,please B. No,go ahead C. No. please don't D.Yes,you'd better do.

  20. A museum in the city centre next year.

  A. will be built B. will buil C. was built D. built

  三、完形填空:共 15 小题 ;每题 2 分,共 30 分。通读下面的短文 ,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的更佳选项。

  Over the summer. my family took a trip to Iceland to see the natural beauty of it. Little did I

  21 I would wake up one morning to have my eyes swelled up( 肿胀 )like balloons! I was frigbtened, So many questions were 22 through my head. Am I allergic( 过敏的 )to something? Was there some Icelandic discase that I 23 ?The only help I received was some allergy medicine 24 a clinic nearby. Nothing Was working.

  When the trip was over,I went to see my doctor, She gave me eye drops, but clearly they weren't worth the time or 25 and the swelling got worse and worse.

  I finally decided that it would be best for me to 26 being so sad and take it easy and havefun.

  It was summer after all.I had a fun night with my friends as if nothing was 27 .The next morning I woke up and went to 28 how swollen my eyes were,only to find myself 29 at my normal face, It was a miracle( 奇迹 ).I 30 asking myself why I hadn't done that earlier. Was being with my friends

  and having fun really the 31 to my problem?

  To this day I still do not know what I had,and 32 do any of the many doctors that I 33 during the summer, I would really like to go back to Iceland to see the Northern Lights, 34 I am very

  much frightened that I am just allergic to the country. I hope I never 35 having such terrible swelling in my eyes ever again.

  21. A. knowB. doubtC.insistD. fear

  22.A.cuttingB.goingC.pullingD.hurrying

  23. A. causedB. foughtC.caughtD. treated

  24. A. onB. fromC. withD.to

  25. A. painB. adventureC. weightD.money

  26. A. tnrB. mindC. preferD. stop

  27. A. fairB. mistakenC. similarD. wrong

  28. A. checkB. explainC. describeD. mark.I

  29. A. aimingB. lookingC. wavingD. pointing

  30. A. missedB. keptC. regrettedD. excused

  31. A. wayB. relationC. answerD. dewgtion

  32. A. neitherB. noneC. eitherD. no

  33. A. hatedB. employedC. disappointedD. visited

  34. A. soB.orC. butD. for

  35. A. finishB. forgiveC. experienceD. consider

  四、阅读理解:共 15 小题;每题 3 分,共 45 分。阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出更佳的一项。

  When you go on your iob interview( 面试 ),be sure to dress well,be on time,do your research and NEVER ask any of the following questions:

  1. "How quickly could I be promoted( 晋升 )? ”

  An employer first of all wants an employee to be happy with the position they

  have.Ambition( 抱负 )is good, but there is a time and place to discuss promotion,and it's not during an interview.

  2. "Will be able to work from home?"

  This is basically telling your future boss — before you've even started — that you're too lazy to come into the office.

  3. "How much vacation time does this position offer?"

  Althouh this could be asked this is the type of infomaion you should get AFTER you've been offered a position and not before.

  4. "Will I ha ve to work with a team?. ”

  Almost all jobs need some kind of teamwork,so any sign that you are not a good team player will leave you with unfavorable point in an employer's eyes.

  5. "Does this position come with a handsome pay?"

  The pay is usually discussed after a position has been offered. If an employer offers this subect, feel free to discuss it. Otherwise. irv not to look like you are interested only in things for your own good An employer will more readily hire someone interested in bettering themselves AND the company as a whole.

  36.An employer usually expects an employee to be .

  A. hungry for promotion B. satisfied with the vacation

  C. pleased with the position D curious about the workplace 37.Asking to work from hom may your future boss think that .

  A. you want to stay away from your boss B. you work beter at home

  C. you're unwilling to meet others D you're too lazy to come into the office

  38. When can you offer the subject of pay?

  A. Before you ask about teamwork B. After you get the job

  C At the end of your interview. D.At the beginning of your interview.

  39. What might be the best title of this text?

  A Questions Not to Ask in a Job Interview B How to Dress for a Job Interview C.Clever Answers to Interview Questions D Proper Time for a Job Interview

  BMaria Mitchell(1818-1889,the first woman astronomer( 天文学家 )in the United States, was born in Nantucket. Massachusetts. Her parents valued education and insisted on giving her the same quality of education that boys received

  Her father. William Mitchell, was an astronomer and teacher himself. When he built his own school, Maria became a student and also a teaching assistant to him. At home. Marias father taught her to watch the stars and other natural objects in space using his personal telescope(望远镜 ).

  Later she went to work at the library of the Nantucket Atheneum. Over the next tweny years.

  she further developed her interest in reading as many books as she could.She spent her nights watching the sky closely with her father.

  On October 1, 1847,Maria discovered a comet( 彗星 )by merely using a two-inch telescope.

  Some years before, King Frederick VI of Denmark had set up prizes to each discover of a"telescopic comet". The prize was to be given to the"first discoverer"of each such comet because comets were often discovered by more than one person.

  There was once a question of who should be the winner. As the story goes, francesco de Vico had discovered the same comet two days later, but had reported it to the European vor. She won

  the prize in 1848 and became a big name the world over. The comet was named“ Miss mitchell's Comet.”

  40. What ean be learnt about Marias parents according to the text?

  A. They came from low-income families.

  B. They gave Maria equal chance for education

  C. They were both astronomers

  D. They were both teachers.

  41. Whe played the most important role in Maria's great achievement?

  A. King Frederick Ⅵ B Francesco de Vico

  C. Her father D. Her mother

  42. What problem did Maria meet with in winning the prize? A She named the comet on her own

  B. She did not use the required telescope.

  C. She did not report her discovery in time

  D. She discovered the comet with her father

  43. When did Franeeseo de Vico discover the comet? A.In1818 B.In1889 C.In1848 D.In1847

  Many schools have their art programs removed in an effort to improve test scores and money. However, some researchers believe that this is not correct. Students can master some basic skills in art class that they cannot find in a normal classroom.

  Allow me to share why you have to take art class.

  First and most important,it stimulates creativity( 激发创造力 ) Art schools encourage you to think outside the box and be creative enough to create something artistic.It can be used not only in art but in life,too.

  Besides,it helps you make the right choice. In art class, you are usually free to do what you want. In every art class, you are required to make decisions that can determine what your painting will turn out to be.

  In addition, students can learn the art of critical( 批 判 性的 ) thinking as a skill of

  observation( 观察 ). For example, art students find ways to imagine, That is a skill they need to beome better readers and problem settlers,

  What is more,it is noted that the company's bosses are actively looking for employees who can think creatively. Creative thinking is one of the most important skills that students can learn in art courses.

  Finally, students who are trained in art class have interesting mental habits. They low to work on a task for a long time and how to continue to work even if they are discouraged. They are better for creating a link between the classroom and the outside world. In addition,children who do art work are able to look back on their work and make iudgments about themselves.

  44. Why are art programs removed from many schools?

  A. To make students have their own hobbies

  B. To improve students'test scores and save money. C To help students master some job skills

  D To give students more free time

  45. What is the most important quality students develop in art class?

  A. Determination B.Carefulness C.Creativity D.Honesty

  46. What can we learn from the text?

  A. Art students are easily employed.

  B. Art programs may bring a lot of money.

  C. Art class can help students in many ways.

  D Art teachers should pay more attention to tests.

  You know what a hotel is, of course. And perhaps, you also know what a condo is-aresidntial( 居住的 )building divided into seprate uniots that are owned by different people.What you may not know is that in someU.S. cities, the two have come together into somethingcalled a “condo hotel ”.

  Some condo hotels can now be found in beach and mountain towns and a few small cities,However, none is more famous than the great 105-year-old Plaza Hotel in New York,on Fifth Avenue across from Central Park. The Plaza closed for repair in 2005. When it reopened two years later,more than half of it had been changed into one of these modern condo hotels.

  Here's how it works: You buy what equals to an apartment( 公寓 ). If it's at'The Plaza,it will

  cost you between $1.5million and $9 mllion. So you own a part of the building. But there's some inconvinience. You may stay there no more than 120 days a year. hereion. The rest of the time,the hotel's workers can book guests into your place, just as they would in the regular hotel's rooms. So if you're lucky and rich,you can now live in really special quarters up to almost one thid of the

  year. While others pay off your mortgage( 房贷 )the rest of the year.

  So far,a great monry of the nation's condo hotel units have been purchasednot by rich people but richer companiesm, including foreign ones. They want a nice place for their bosses to stay when they are in town or working late at the office.

47.A condo is a place where people .

  A. live B. work C. eat D. study

  48. How long can you stay in your own condo hotel unit a most each year?

  A.120 days B. One month C. Half a year D. Three months.

  49. What does purchasedin the last parngraph probably mean?

  A. Closed. B. Bought. C. Damaged. D. Repaired.

  50. What do we know about a condo hotel?

  A.It is designed by rich companies. B. It is built for foreign travellers.

  C. It is usually sold at a low price. D.It is owned by different people.

  第Ⅱ卷(非选择题,共 45 分)

  五、补全对话 :共 5 句;每句满分为 3 分,共 15 分。 根据中文提示 ,把对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句 ;打问号的地方,用疑问句。提示 :Lucy 要去艺术展览中心 ,向一位男士问路,该男士告诉她如何前往。 (L=Lucy;S=Sir)

  L: Excuse me ,sir. 51 the Art Exhibition Centre?

  S:Yes but it is quite far.It'S about an hour'Swalk.You can take a bus there. L: 52 ?

  S:You can take Bus No. 15. L: 53 ?

  S:About 20 minutes. And you can also take a taxi. L:Taxi? That'S a good idea. Thank you very much.

  S: 54 .Looking forward to your early reply.

  Yours, Li Hua

  2017 年成人高等学校高起点招生全国统一考试英语答案及评分参考

  一、语音知识

  1.A 2.B 3.A 4.D 5.C

  二、词汇与语法知识

  6.B 7.D 8.B 9.A 10. C 11.B 12.D 13.A 14.C

  15.D 16.A 17.C 18.D 19.B 20.Ac

  三、完形填空

  21.A 22.B 23.C 24.B 25.D 26.D 27.D 28.A 29.B 30.B

  31.C 32.A 33.D 34.C 35.C

  四、阅读理解

  36.C37.D38.B39.A40.B41.C42.C43.D44.B45.C

  46.C47. A48.A49.B50.D

  五、补全对话

  51. Could you tell me the way to.

  52. Which bus should I take

  53. HOW long will it take

  54. YOU're welcome

  55. Bye

  六、书面表达

  One possible version:

  Dear Dr. Smith.

  How are you doing recently?

  As you are going to leave China. we intend to hold a farewell party for you on Friday.October 27th at Room 1002 ,Building 8. I'm writing to invite you to join the party. It will begin at 7:00 P.

  m. and last two hours. On that evening,all the English teachers and the students in your class will

  be present. We have prepared various interesting programs for you,including songs and dances. And we're very excited to hear your speech then. Hope you can join us and have some fun.

  Looking forward to your early reply.

  Yours, Li Hua

版权保护: 本文由 山东成考网提供,转载请保留链接: https://www.chengkaoeol.com/llzt/5325.html